V naší kuchyni dnes bude kralovat Martin Zounar. Prozradí recept na vynikající zelnou polévku.

* 26. 5. 1967


1 cibule velká
2 stroužky česneku
1 kyselé zelí
1 lžička cukru krystal
sůl
celý pepř
bobkový list
2 kostky hovězího vývaru
2 páry – 4 nožičky originál čabajky
zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
celý kmín
ocet
bílý chléb

Na sádle si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme čabajku a necháme zarizovat. Posléze přidáme koření: pepř, bobkový list, kmín, česnek. Mezitím si nakrájíme zelí, které dáme do hrnce a dusíme. Polévku trošku osladíme a vložíme dvě kostky hovězího vývaru. Zalijeme vodou a necháme provařit. Připravíme si jíšku, kterou přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku ozdobíme na talíři zelenou petrželkou a 45% zakysanou smetanou.

Další recepty Celý díl