Ryby a mořské plody

Židovská ryba

Vařit budeme s Petrem Vackem. Připravíme si nevšední pokrm z ryby.

Petr Vacek
herec

Petr Vacek

* 1. 1. 1965


kapr
kořenová zelenina
bobkový list
nové koření
celý pepř
cibule
rozinky
mandle
rozdrcené macesy
sůl, pepř

Kapra odšupíme, vykucháme. Může se stáhnout z kůže. Odkrojíme hlavu a uděláme filety. Kůži, hlavu, ploutve a kostru dáme vařit. Když je vývar hotový, dle chuti osolíme, přecedíme a do čistého vývaru dáme vařit kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibuli na kolečka, rozinky a nadrobno nakrájené mandle. Rybí filety bez kůže umeleme, přidáme rozdrcené macesy, rozinky, mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Z hmoty vytvarujeme malé „knedlíčky”, které dáme vařit do polévky. Hotové knedlíčky dáme na mísu, zalijeme polévkou a necháme ztuhnout. Podáváme studené.

Další recepty Celý díl