Moučníky a cukroví

Zapékaná rebarbora

Ota Beran

0,5 kg rebarborových řapíků
100–150 g cukru (lépe hnědého nerafinovaného) polévková lžíce škrobu
75 g másla
polévková lžíce medu
60 g ovesných vloček
40 g mletých nebo sekaných ořechů či mandlí

Rebarbora se umyje, oloupe a nakrájí na cca centimetrové kousky. Smíchá se přímo v zapékací misce s dvěma třetinami cukru, škrobem.

Změklé máslo se smíchá se zbytkem cukru, medem a ostatními přísadami a vylije na pokrájenou rebarboru promíchanou s cukrem a lžící škrobu v zapékacích miskách. Posype se špetkou cukru.

Zapéká se v mikrovlnce při zapnutém grilu nebo normální troubě rozpálené asi na 150 °C asi 8 minut. Cukr na povrchu musí mírně zkaramelizovat.

Další recepty Celý díl