MasoRecepty z knihy

Králík s žampiony a omáčkou z bílého vína

Do kuchyně jsme pozvali Lejlu Abbasovou. Dnes se těšte na velmi chutného králíčka.

Lejla Abbasová
herečka

Lejla Abbasová

* 14. 2. 1980


800 g králičího masa (4 stehýnka)
100 g másla
150 g žampionů
1 dl bílého vína
2 dl smetany
1 cibule
100 g slaniny
sůl
pepř
hladká mouka
citron

Maso odblaníme a můžeme i vykostit. Na másle zpěníme cibuli, přidáme osolené a opepřené porce králíka a osmahneme. Mezitím na slanině dusíme nakrájené žampiony. Přidáme máslo a podle potřeby podlijeme vodou.

Z hrnce vyndáme porce králíka a základ zaprášíme moukou, po osmahnutí zalijeme vodou nebo vývarem, povaříme, přidáme smetanu, bílé víno a citronovou šťávu. Necháme povařit, opepříme. Nakonec přidáme na slanině osmažené žampiony a vrátíme maso do omáčky. Dáme do trouby a pod pokličkou pečeme ¾ hodiny.

Další recepty Celý díl