Maso

Indická kachna

A s Ivanem Vyskočilem dnes budeme vařit zajímavou indickou pochoutku.

* 21. 5. 1946


Vykostěná kachna
olivový olej
2-3 cibule
3 stroužky česneku
koriandr
bobkový list
pepř čtyř barev
kmín
kurkuma
kari
zázvor
strouhaný kokos
bílý jogurt
citronová šťáva
sůl
rýže

Na kousky nakrájenou kachnu naložíme do marinády (olivový olej, česnek, pepř, sůl). Na olivovém oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený česnek, koriandr a naloženou kachnu. Dále dáváme bobkový list, kmín, pepř, kurkumu, kari a nastrouhaný zázvor. Dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme kokos, bílý jogurt, citronovou šťávu a ještě česnek a zázvor. Podáváme s rýží.

Další recepty Celý díl