Luštěniny a obilovinyRecepty z knihy

Humus s pečeným česnekem

Vařit dnes budeme s Alešem Hámou. Připraví pro nás cizrnový humus s pečeným česnekem.

Aleš Háma
herec, hudebník

Aleš Háma

* 6. 5. 1973


1 plechovka cizrny
olivový olej
citron
1 palice česneku
sůl
pepř
římský kmín (celý)
koriandr
1 balení libanonského chleba
petržel

Nejdříve si rozkrojíme palici česneku, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby. Semínka koriandru rozdrtíme a spolu s římským kmínem a na pánvi je stujeme. Cizrnu dáme do misky (slijeme trošku šťávy). Přidáme trochu olivového oleje, sůl, koření z pánvičky, šťávu z citronu a pepř.

Pak vyndáme česnek z trouby a necháme vychladnout. Libanonský chléb nakrájíme na dílky, dáme na sucho na plech a vložíme do trouby. Vychladlý česnek vyloupeme a přidáme do misky s cizrnou. Vše rozmixujeme tyčkovým mixérem. Pak přendáme do malé mističky, ozdobíme petrželkou, pokapeme olivovým olejem a posypeme černým cibulovým semínkem. K tomu se podávají chipsy z libanonského chleba.

Další recepty Celý díl