Maso

Tamales v kukuřičných listech

U vaření se Jiřina Bohdalová sejde s Martou Caicedo, která připraví kolumbijské národní jídlo - Tamales v kukuřičných listech.

Sušené kukuřičné listy
200 g vepřového masa (kýta nebo kotlet)
200 g kuřecí prsa nebo stehenní kuřecí řízky
1 velká mrkev
2 ks jarní cibulka
plechovka nakládaných drcených rajčat
1 červená paprika
1 syrová oloupaná brambora
100 g hrášku
3 ks bobkového listu
oregano
sůl a pepř
500 g hrubé mouky

Vepřové a kuřecí maso se naloží do rozdrcené jarní cibulky a papriky. Namočíme listy. Na ně nalijeme hustší těstíčko, které uděláme z vody a hrubé mouky. Na to naklademe maso, plátky brambor a směs (mrkev, hrášek, rajčata, červená paprika, sůl, oregano). Tuto směs jsme na oleji orestovali. Zabalíme, zavážeme pevně, aby se do balíčku nedostala voda. Vložíme do vařící vody a asi hodinu vaříme. Vhodnou přílohou je rýže.

Další recepty Celý díl