Moučníky a cukroví

Čokoládovo-cuketová buchta

2 tabulky hořké čokolády
3 vajíčka
2 šálky cukru krystal (může být i třtinový)
1 šálek rostlinného oleje
2 šálky nastrouhané cukety
1 čajová lžička vanilkového cukru
2 šálky mouky polohrubé mouky
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička soli
1 čajová lžičky mleté skořice
¾ šálku čokoládových chipsů
tuk na vymazání formy na pečení
kokos na vysypání formy
jako nádoba na pečení je nejvhodnější forma na biskupský chlebíček

Troubu předehřejte na 175 °C. Lehce vymažte formu na pečení a vysypte ji kokosem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni a míchejte, dokud není tekutá. Ve velké míse smíchejte vajíčka, olej, cukr, nastrouhanou cuketu, vanilkový cukr, mouku a rozpuštěnou čokoládu. Dobře propracujte. Vmíchejte čokoládové chipsy. Přidejte sůl, sodu a skořici. Nalijte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě 60–70 minut, anebo vyzkoušejte pomocí špejle – když po vpíchnutí vytáhnete čistou, je buchta hotová.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl