Sýry

Zapékaný ovčí sýr

ovčí sýr
česnek
olivový olej
čerstvý tymián a bazalka
směs pepřů

alobal
mlýnek na drcení pepře

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na ten­ké plátky. Tymián a bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrhá­me. Kuličky pepře rozdrtíme. Vše smícháme s česnekem, tymiánem, bazalkou a olivovým olejem.

Ovčí sýr nakrájíme na čtyři plátky a položíme je na velkou mísu. Pokapeme marinádou a přikryté necháme zhruba 2 hodiny uležet.

Předehřejeme troubu nebo gril. Každý plátek opatrně zabalíme do alobalu a asi 10 minut grilujeme. Sýr vyjmeme z obalu a podáváme se zeleninovým salátem a bagetou nebo grilovanými nebo lehce opečenými pita chleby.

Tip: Ovčí sýr také může­me na 200 °C zhru­ba 20 minut zapékat v troubě.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl