Plzeňský guláš

Klikněte pro větší obrázek

Ingredience

1 kg hovězího předního masa
200 g tuku
510 g cibule
350 g cibule červené
20 g mleté papriky
30 g soli
50 g rajského protlaku
30 g hladké mouky
0,5 kg párků
2,5 vejce
pivo 10°
pepř
kmín
česnek
majoránka

 

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno, osmahneme na tuku dohněda a vložíme maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a poté přidáme mletou papriku a ještě krátce osmahneme. Lehce osolíme a přidáme rajský protlak, pepř, kmín a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí a občas mícháme ode dna.

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce orestujeme a podlijeme teplou vodou. Přidáme česnek, majoránku a dávku piva. Vrátíme zpět maso a dusíme téměř doměkka. Maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme. Servírujeme s opečeným párkem, natvrdo uvařeným vajíčkem a červenou cibulkou nasekanou nahrubo.

všechny recepty