Švestková omáčka

Klikněte pro větší obrázek

Ingredience

0,5 kg uzené krkovice
0,5 kg uzených vepřových kostí
200 g půlených švestek bez pecek
400 g švestkových povidel
360 g perníku na strouhání
100 g cukru
10 g soli
1 ks cibule
bobkový list
nové koření
pepř celý
6 ks skořice celé
20 g rozinek
2 pomeranče
0,5 cl rumu

Postup

Připravíme si vývar z uzených kostí, kosti vyndáme a přidáme 400 gramů švestkových povidel. Za občasného míchání přivedeme do varu. Dál přidáme pomerančovou kůru, sůl, rozinky, vše převaříme a zhustíme nastrouhaným perníkem. Doplníme půlky švestek a dochutíme rumem, cukrem a šťávou z pomerančů. Omáčku podáváme s na plátky krájenou opečenou krkovicí.

všechny recepty