Mikuláš pro Kluky v akci

Úvod

pondělí 5. 12. 2011

Mikulášské vydání Kuchařské pohotovosti bude poněkud jiné, než na jaké jsme zvyklí. Naše trojice tentokrát nevyrazí na pomoc divákům, ale rozhodne se oslavit mikulášskou nadílku v bezpečí svojí základny. Ovšem není jisté, jestli je tento úkryt uchrání před všemi čerty a čertíky. Tým totiž nezapomněl na to, že byl hostem jiného kulinářského pořadu České televize Kluci v akci. A bylo jen otázkou času, kdy se najde vhodná příležitost, aby na oplátku pozval oba "kluky" - kuchaře Filipa Sajlera a Ondřeje Slaninu - na svou základnu a připravil jim pořádné překvapení. A tím překvapením nebude nic jiného než nadílka v podobě mikulášského vaření. A na co se tedy můžete těšit, krom toho, že se v jedné kuchyní sejde hned pět známých tváří kulinářského světa? Na hovězí kližku pečenou do veleměkka na červeném víně s rozmarýnem, polentovou kaší a karamelovou kořenovou zeleninou a dezert s vinnou pěnou zvaný Zabaione od Kluků v akci a od Kuchařské pohotovosti to bude čertovo kuře ve svařeném víně s bramborami a červenou řepou a jako dezert marcipánové brambory.

Recepty

Štítky

brambory, bylinky, červená řepa, dezert, drůbež, hovězí maso, hrozny, kakao, koření, kuřecí maso, mrkev, olej, ovoce, příloha, vejce, víno, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Čočka na kyselo a někdy jinak

12. 12. 2011 17:30 ČT1

Možná se vám tohle zadání bude zdát příliš jednoduché, aby ho vyjel plnit celý kuchařský tým, ale možná právě proto tohle volání o pomoc Kuchařskou pohotovost přilákalo. Možná byli zvědavi, kdo je…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení