Smetana pro dědečka

Úvod

pátek 18. 11. 2011 po půlnoci

Sestry Iva a Kristýna se rozhodly připravit pro svého dědečka překvapení v podobě nápaditého slavnostního pohoštění. A navíc si přejí, aby menu bylo nejen originální, ale dědečkovi přímo šité na míru. Chtěly by se mu tak odměnit za starost a péči, kterou jim věnoval, když byly malé. A protože dědeček je hudebník, který hrál celý život profesionálně na housle ve smyčcovém kvartetu, a i dnes je jeho největším koníčkem poslech vážné hudby, mělo by menu souviset - jak jinak - zase s hudbou. Ale jak tohle vyřešit? Jak dostat hudbu do jídla? A od toho je tady kuchařský tým, aby tuto hádanku zase rozlouskl. Když se dozvěděli, že jedním z dědečkových nejoblíbenějších skladatelů je Bedřich Smetana, bylo menu obratem na světě. Jako předkrm bude smetanovo sýrová pralinka, hlavním chodem pak zapečená rokfórová smetana s bramborami a vepřovou panenkou a jako dezert smetanovo čokoládový dort se šlehačkou a višněmi.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, brambory, bylinky, cibule, česnek, čokoláda, dezert, dort, koření, krém, med, ovoce, předkrm, příloha, smetana, sníh, studená kuchyně, sýr, vepřové maso, višně, zapékání, želatina

Příští zásah

Fotografie

V hlavní roli vejce

21. 11. 2011 17:30 ČT1

Věrní diváci Kuchařské pohotovosti si možná ještě vzpomenou na jeden ze starších dílů, nazvaný Jako med, a také na staršího pána - lékaře Vladimíra, který byl tehdy pozván na večeři, aby ochutnal, co…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení