Úvod

Pátek 17. 11. 2017 po půlnoci

Sestry Iva a Kristýna se rozhodly připravit pro svého dědečka překvapení v podobě nápaditého slavnostního pohoštění. A navíc si přejí, aby menu bylo nejen originální, ale dědečkovi přímo šité na míru. Chtěly by se mu tak odměnit za starost a péči, kterou jim věnoval, když byly malé. A protože dědeček je hudebník, který hrál celý život profesionálně na housle ve smyčcovém kvartetu, a i dnes je jeho největším koníčkem poslech vážné hudby, mělo by menu souviset - jak jinak - zase s hudbou. Ale jak tohle vyřešit? Jak dostat hudbu do jídla? A od toho je tady kuchařský tým, aby tuto hádanku zase rozlouskl. Když se dozvěděli, že jedním z dědečkových nejoblíbenějších skladatelů je Bedřich Smetana, bylo menu obratem na světě. Jako předkrm bude smetanovo sýrová pralinka, hlavním chodem pak zapečená rokfórová smetana s bramborami a vepřovou panenkou a jako dezert smetanovo čokoládový dort se šlehačkou a višněmi.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, brambory, bylinky, cibule, česnek, čokoláda, dezert, dort, koření, krém, med, ovoce, předkrm, příloha, smetana, sníh, studená kuchyně, sýr, vepřové maso, višně, zapékání, želatina

Příští zásah

Fotografie

Čočka na kyselo a někdy jinak

12. 12. 2011 17:30 ČT1

Možná se vám tohle zadání bude zdát příliš jednoduché, aby ho vyjel plnit celý kuchařský tým, ale možná právě proto tohle volání o pomoc Kuchařskou pohotovost přilákalo. Možná byli zvědavi, kdo je…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení