Není guláš jako guláš

Úvod

neděle 22. 7. 2012 po půlnoci

Ani se nechce věřit, že by někdo volal o pomoc jenom proto, že potřebuje připravit tak obyčejné jídlo, jakým je guláš. Jenomže další rozhovor ukázal, že to s touhle pomocí, ani s gulášem nebude vůbec tak jednoduché, jak se na první pohled mohlo zdát. Pan Honza už má s vařením nějaké zkušeností a chce se naučit pravý maďarský guláš, ale hned ukázal, že o něm už ví své. Ke svému přání totiž připojil krátkou lekci o tom, jak to s gulášem vlastně je. Martinu poučil, že našemu guláši se v Maďarsku správně říká perkelt a název guláš se v Maďarsku používá pro hustou polévku, a ještě navíc přidal informaci, že něco úplně jiného je guláš vídeňský. Nakonec se to celé s gulášem i Honzovým přáním dokonale zamotalo. Je to opravdu správně, jak to pan Honza říká? A co na to naši kuchaři?
Takže v dalším zásahu bude mít náš tým za úkol celou tuhle "gulášovou" hádanku rozplést a připravit nejen dokonalý pravý maďarský guláš, ale spojit vaření tohoto oblíbeného jídla s malou lekcí o tomto pokrmu i jeho variacích, přílohách či dalším zpestření. A pro Vladimíra navíc přibude úkol doplnit guláš něčím sladkým. Ale co sladkého se vlastně hodí ke guláši?

Recepty

Štítky

brambory, cibule, guláš, hovězí maso, jablka, koření, maďarská kuchyně, národní kuchyně, ovoce, paprika, piškoty, rajčata, svíčková, uzeniny, zelenina, žampiony

Příští zásah

Fotografie

Co sluší suši

17. 1. 2009 09:50 ČT1

Telefonát na základnu Kuchařské pohotovosti měl tentokrát příchuť velkých dálek a velkých tajemství. Dana a její dcery Markéta a Eliška jsou velké cestovatelky a kromě Antarktidy navštívily všechny…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení