O víně jen v dobrém

Úvod

pátek 14. 2. 2014 po půlnoci

Když už někdo slaví devadesáté narozeniny, tak to musí být oslava skutečně veliká. A právě na takovou velkou oslavu se chystá pan František. Jeho tři vnučky ale pro něj chtějí něco opravdu unikátního. A protože pan František je vinař, originální nápad na sebe nenechá dlouho čekat. Je možné připravit velké slavnostní menu tak, aby ve všech jídlech bylo víno, a to víno ve všech podobách? No docela těžké zadání, ale od toho je tu kuchařská pohotovost, aby tento úkol vyřešila. A tak náš tým přijíždí do krásného koutu jižní Moravy, do kraje vína a vinných sklípků, aby tady překvapil i moudrého vinaře.
A čím to bude? Co se bude ukrývat ve vinném menu? Předkrm v podobě šunkové rolády, plněné smetanovým krémem s vinnými hrozny na vinné medové omáčce, hlavní jídlo budou králičí stehna pečená se slaninou na vinných hroznech, podávaná s pažitkovou kari rýží, a jako dezert vinný dort s hroznovým vínem v želé.

Recepty

Štítky

bylinky, cibule, čokoláda, dezert, dort, hrozny, koření, králík, krém, med, oslava, piškoty, předkrm, příloha, rýže, slanina, studená kuchyně, uzeniny, víno, vývar, želatina

Příští zásah

Fotografie

Ořechy nejen pro Popelku

22. 11. 2008 17:25 ČT1

Když tentokrát na základně Kuchařské pohotovosti zazvonil telefon a Martina přijala další volání o pomoc, náš tým vytušil, že cesta bude sice daleká, ale rozhodně jí nebude chybět pěkný kousek…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení