26 minut

7. prosince 2017

Obsah dílu

Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Soud zprostil obviněné v kauze Studénka — Do Olomouce dorazili moskevští fanoušci — Spor akcionářů Třineckých železáren — Vlaky do Jeseníku pojedou rychleji — Evropská komise posvětila převzetí OKD — Hnutí DUHA opravuje rychtu v Karlovicích — Štramberk zamítl rozšíření těžby v lomu — Kozlov trápí úbytek obyvatel — NDM uvádí muzikál Romeo a Julie

Části dílu

00:46
Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
    Všech deset lidí, kteří byli obžalováni z obecného ohrožení kvůli železničnímu neštěstí ve Studénce z roku 2008, dnes soudce zprostil viny. Tehdy zemřelo 8 lidí, zraněná jich byla stovka. Od nehody uběhlo 3 408 dní a od prvního soudního líčení 2 362 dní.
    01:44
    Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
      9 let. Tak dlouho čekali na rozsudek cestující z mezinárodního rychlíku Comenius. Jejich cesta z Krakova do Prahy skončila za nádražím ve Studénce. Vlak narazil do spadlé mostní konstrukce na přivaděči dálnice D1, který tehdy dělníci rekonstruovali. Stejně jako ke všem, které se nehody týkaly,
      04:06
      Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
        Petr Janouškovec, Michal Foniok, Jiří Vlach, Miroslav Kovalík, Zdeněk Malý, Oldřich Magnusek, Michal Adam, Jiří Karásek, Marek Krejčiřík, Ladislav Novický, ti všichni byli dnes tedy viny zproštěni. Reakce účastníků nehody jsme natáčeli hned po vynesení rozsudku.
        06:34
        Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
          20. června 2010 vyšetřovánív kauze Studénka skončilo, přineslo 10 obviněných hlavně ze stavebních firem, kteří si o měsíc a půl později vyslechli obžalobu z obecného ohrožení z nedbalosti. Podle hlavního vyšetřovatele byla příčinou tragédie mnohá zanedbání a nedostatky při rekonstrukci mostu. Spis měl 11 tis. stránek.
          08:39
          Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
            Odůvodnění rozsudku natáčela Tereza Krumpholzová s předsedou senátu.
            09:45
            Soud zprostil obviněné v kauze Studénka
              Cestující z 8. 8. 2008 čekali i na další možnost odškodnění, zatím jim společnost Dopravní stavby Ostrava, která měla opravu mostu nad tratí na starosti, vyplatila přes 2,5 mil. korun, téměř 6 mil. korun poškozeným uhradily České dráhy a 1,5 mil. korun firma Bogl a Krýsl.
              10:18
              Do Olomouce dorazili moskevští fanoušci
                Živě redaktor Martin Laštůvka.
                12:23
                Spor akcionářů Třineckých železáren
                  Výslechem znalců pokračoval u Krajského soudu v Ostravě spor více než 70 bývalých drobných akcionářů Třineckých železáren, kteří se domáhají toho, aby jim majoritní akcionář firmy, společnost Moravia Steel miliardáře Tomáše Chrenka, vyplatila více peněz, než za své akcie dostali.
                  13:56
                  Vlaky do Jeseníku pojedou rychleji
                    Trať mezi Hanušovicemi a Jeseníkem prošla rozsáhlou obnovou. Důvodem bylo hlavně zvýšení rychlosti a tím i komfortu cestování. Rekonstrukce 30 km dlouhé horské železnice byla zahájena o prázdninách 2015 a skončila letos v létě. Stála bezmála 840 mil. korun.
                    15:56
                    Evropská komise posvětila převzetí OKD
                      Evropská komise dnes potvrdila, že státní podnik Prisko může převzít společnost OKD Nástupnická a.s., aniž by akvizicí vznikly obavy z narušení hospodářské soutěže. Komise to uvedla v tiskové zprávě. Podle ní má OKD nevelkou pozici na trzích ve střední a východní Evropě, vzhledem k alternativním dodavatelům v Polsku a postupnému zavírání dolů společnosti.
                      17:08
                      Hnutí DUHA opravuje rychtu v Karlovicích
                        Polorozbořenou rychtu v Karlovicích na Bruntálsku získalo Hnutí Duha. Budovu chce samo opravit stejně jako kostel v zaniklé vesnici Pelhřimovy na česko-polském pomezí. Koupili ji v dražbě za více než 200 tisíc. Na její opravy chtějí sehnat peníze od státu a ze sbírky.
                        19:01
                        Štramberk zamítl rozšíření těžby v lomu
                          Zastupitelstvo Štramberka na mimořádném zasedání zamítlo návrh na rozšíření těžby vápence v tamním lomu Kotouč. Provozovatel lomu chtěl těžbu prohloubit z původní nadmořské výšky 320 m na 220 metrů nad mořem. Zastupitelé se ale nakonec přiklonili k názorům většiny místních obyvatel, kteří se obávají toho, že by další těžba mohla znamenat ztrátu podzemní vody a praskliny na domech, které vznikají po silných otřesech.
                          19:32
                          Kozlov trápí úbytek obyvatel
                            Kozlov na Olomoucku trápí úbytek obyvatel. Dva roky poté, co se obec vyčlenila z vojenského újezdu Libavá, se z obce odstěhovalo sedm desítek lidí. V současnosti v Kozlově žije 250 obyvatel. Vedení obce se tak rozhodlo opravit na 30 bývalých vojenských bytů, které jsou prázdné a v dezolátním stavu.
                            21:43
                            NDM uvádí muzikál Romeo a Julie
                              Český muzikál Romeo a Julie, který měl před 15 lety úspěch na ledě, se přesouvá na jeviště. V nové úpravě ho ve světové premiéře uvádí Národní divadlo moravskoslezské. Text k písním napsal Jaromír Nohavica, režie ostravské inscenace se ujal Šimon Caban.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              8. prosince 2017

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. dubna

                              Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                              5. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám