Letní seriál o bývalých výletních místech


Trojské hospůdky

Do Troje mířily ještě za První republiky davy Pražanů do zdejších oblíbených výletních hospůdek a restaurací. Díky blízké Vltavě tu mohli ochutnat spoustu čerstvých rybích specialit. Z husté sítě trojských hospod nezbylo skoro nic.

Restaurace U Neužilů

Restaurace u Slona

Obří slon zdobil kdysi Sedlec u Prahy. Uvnitř bývala známá a velmi populární restaurace. Další díl letního seriálu.

Kunratický mlýn

Chleba, máslo, syrečky – na tuhle kombinaci lákali kdysi hosty provozovatelé restaurace v Kunratickém mlýně. Býval to velmi populární cíl celodenních pražských výletů.

Lázně v Klánovicích

Lákaly na radioaktivní vodu a věhlasem předčily řadu jiných rekreačních areálů: prvorepublikové lázně v Klánovicích. Náš průvodce pan Jindřich Lukáš, velký klánovický patriot, nastartoval svého předválečného veterána a čtvrť, kde lázně stávaly, nám ukázal stylově z otevřeného vozu.

Zaniklé lázně v Chuchli

Lázně Na mlýnku

Koupaliště U Veselíků

Mimořádná prvorepubliková atmosféra sálá z plovárny v Šárce, kterou v restituci získali potomci původních majitelů. Nejstudenější voda z pražských koupališť.

Grádo

Až dvacet tisíc lidí přepravovaly za První republiky o víkendech speciální zlevněné vlaky z vysočanského nádraží na písčité pláže čelákovického Gráda.

Barrandovské terasy

Ohromnou popularitu si za První republiky získaly Havlovy Barrandovské terasy, postavené podle sanfranciského vzoru architektem Maxem Urbanem. A to včetně bazénu pod terasami v bývalém lomu. Teď celý areál chátrá.