Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 119782  
Sdílet
| Poslat odkaz

Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství.

Nejnovější díl

Letošní Velikonoce jsou zasazeny do pozdního jara. Slunce, rozkvetlé stromy, vůně květů, šťavnatý pažit – to vše nás láká na výlety do přírody, na chaty a chalupy. Kromě malování vajec a kraslic je nedílnou součástí velikonočních svátků i pohoštění a posezení u dobrého jídla. Jako předkrm nabídne Filip s Ondřejem směs listových salátů s křehkou zeleninkou, uzeným pstruhem a ztraceným vejcem. Mezi velikonoční klasiku patří pokrmy z jehněčího, kůzlečího či králičího masa. Hlavním chodem dnešního menu bude králík, netradičně prošpikovaný uzeným vepřovým jazykem, vylepšený žampiony a bylinkovými knedlíčky. Jak si poradit s piškotem a krémem, aby vznikla dobrá domácí kokosová roláda, ukáže mladý cukrář Josef Vích.

KUCHAŘ ROKU 2013/2014

Finále XI. ročníku soutěže o nejlepšího kuchaře České republiky Kuchař roku 2013/2014 se uskutečnilo 8. 11. 213 na Gastrofestu v Českých Budějovicích.

Ondřej Slanina se umístil na druhém místě. Jeho soutěžní menu bylo:

  • Předkrm: dortík z kachních jater s tymiánovým krémem, celozrnnými topinkami, nakládanými houbami a zeleninové brunoise v dýňovém nálevu a želé ze slámového vína.
  • Hlavní chod: Variace z daňka – pomalu pečený hřbet v bylinkovo-ořechové strouhance s nakládaným vlašským ořechem a gratinovaný tartare s šafránovými brambory na pyré z červené řepy a rakytníkový demiglace.
  • Dezert: Na másle pečený dýňový chléb s medovým – makovým tvarohem, marinovanými hruškami, sladké dýňové pyré s kousky karamelu a nakládanými jeřabinami.

Vítězem soutěže a titul: „Kuchař roku 2013/2014“ získal Patrik Bečvář. Na třetím místě se umístil Ondřej Koráb.

Videoarchiv
Video Propásli jste některý díl? Vaříte rádi podle videa? Na 300 vydání pořadu od roku 2005 najdete v našem videoarchivu.
Členění masa
Soutěž Jak upravit různé části vepřového nebo hovězího? Podívejte se na schéma s popisem a doporučením, na co se ta která část nejlépe hodí.
Diskuse
  • Pavel 20. 4. 2014 11:28

    Nedivim se

    Tak jsem se pobavil.Vybirame tuk s vysokym obsahem tuku.Hahaha.Takze nejde o m…

  • Jirina Ticha 20. 4. 2014 07:47

    Kralik

    Chtela bych se jen zeptat, zda se kralici hrbet odblanuje, ci nikoliv. V TV to…

  • Karel Kratky 20. 4. 2014 07:44

    Peprovnik

    Jen "maly" detail. Peprovnik cerny neni strom, ale ker lianoviteho vzrustu. Ta…

Vstoupit do diskuse

Stopáž: 26 minut – Rok výroby: 2014 – P  ST  HD
Žánr: Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaříme na zámku Žleby

sobota 12. 4.

Velikonoční pohoštění

sobota 19. 4.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: