Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 120339  
Sdílet
| Poslat odkaz

Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství.

Nejnovější díl

Z malebného Lourmarinu, který jsme navštívili v předchozím díle, vás zavedeme nejprve na francouzský venkov do oblasti Luberon. V městečku Cadenet ve své restauraci vaří žena ověnčená michelinskou hvězdičkou – je to energická a sympatická Reine Sammut, která místo studia medicíny dala přednost kuchařskému řemeslu. Jak je vidět, dobře se jí v profesi daří. Nechává se znovu a znovu inspirovat každým dnem a její jídla tak nejsou nudná a nesou stopy ženské kreativity. Co pro diváky České televize Reine připraví? Artyčoky dušené se zeleninou a špekem a plněné cuketové květy. Z poklidné venkovské usedlosti se přesuneme do životem kypící Marseille, největšího a nejstaršího francouzského přístavu. Barvité kosmopolitní město s dávnou historií nás zavede do maličkého starého přístavu ve Vallon des Auffes. Zde si v jedné z nejvyhlášenějších restaurací, kde se můžete setkat i s hvězdami stříbrného plátna, uvaříme proslulou marseillskou bouillabaissu a sépie po provensálsku.
Videoarchiv
Video Propásli jste některý díl? Vaříte rádi podle videa? Na 300 vydání pořadu od roku 2005 najdete v našem videoarchivu.
Členění masa
Soutěž Jak upravit různé části vepřového nebo hovězího? Podívejte se na schéma s popisem a doporučením, na co se ta která část nejlépe hodí.

Kurz grilování v kulinárním studiu

Kluci v akci zavítali do kulinárního studia na Praze 5 k Alexandře Volfové, kde vedli kurz grilování pro výherkyně soutěže. Společně připravovali vepřovou panenku marinovanou v petrželce a česneku.

Diskuse diváků
  • Karel Kratky 29. 7. 2014 14:06

    Artycoky

    Pan Sailer by se mel predem seznamit s produkty a surovinami. Tento typ artyco…

  • Zora 29. 7. 2014 12:00

    Vadí angličtina

    Skvělá série ta Provence, ale nechte kuchaře mluvit francouzsky, ta angličtina tam vylož…

  • Josef Majer,Vysočina. 27. 7. 2014 21:10

    Kluci ,jen tak dál....

    Výborný pořad,dost věcí se od Vás přiučím.Nemá to chybu,rádi Vás sledujeme.

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 30 minut – Rok výroby: 2014 – P  ST  HD
Žánr: Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaříme v Provence II

pondělí 21. 7.

Vaříme v Provence III

pondělí 28. 7.

pondělí 4. 8.

Kluci v akci - letní speciál

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: