Další z příběhů výjimečného talentu české gastronomie. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Marek Fichtner je další osobností kulinářského světa. Ze svého rodiště v Adršpašských skalách odjel po škole do Německa, kde začal s odbornou praxí. Práce v cizině a cestování ho bavily, takže další profesní zkušenosti sbíral na zaoceánských lodích, kde vařil až pro 2500 hostů. Poté ho osud zavedl do Saúdské Arábie do nejluxusnějšího rijádského hotelu, kde zodpovídal zejména za bankety, svatby a catering, vařil i pro královskou rodinu. Následovala zahraniční stáž v Kodani v restauraci Noma, která patří mezi deset nejlepších restaurací světa. Přes Švýcarsko se pak vrátil do České republiky. Dnes pracuje jako šéfkuchař v prestižním pětihvězdičkovém hotelu na Malé Straně.

A co pro nás Marek uvaří? Bude to marinovaný halibut s okurkou, keta kaviárem, sépiovou oplatkou, krém z bílého chřestu s tempurou s uzeným kachním prsem a pažitkovým olejem a telecí brzlík s merlíkem, ryzlinkovou omáčkou, bílým chřestem a romanescem.

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2018
 P ST HD