Svatomartinská husa, jak ji neznáte, a další slavnostní pochoutky. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Možná že i u vás na svatého Martina zavoní husička nebo kachna se zelím. Stejně je tomu i v kuchyni Kluků v akci. Recept na neobvyklou úpravu husy poslala paní Jarmila Klabochová z Plzně – husu nejprve povaříme s kořenovou zeleninou a kořením, poté ji pečeme na hutné dávce kysaného zelí se strouhanými jablky. Teprve až půl hodiny před dopečením obklopíme husičku brambůrky a dopečeme. Dalším pokrmem je delikátní příprava kachních prsou “na minutku” se salátem z červené řepy s čerstvým křenem. Slavnostní sladkostí bude makovec s koňakem, rozinkami a čokoládou.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2017
 ST HD