Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 122341  
Sdílet
| Poslat odkaz

Kulinářská výprava na Plzeňsko. Připravil M. Froyda

Vaříme na Plzeňsku I

Ministerstvo zemědělství již třetím rokem zajišťuje podpůrnou kampaň, která seznamuje nás spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“, kterou mohou vybraní lokální výrobci a prodejci umísťovat na své výrobky. Celý projekt sleduje několik nejdůležitějších cílů – vyrobit původní, kvalitní, tradiční potraviny a výrobky, stoprocentně z domácích surovin. Skutečnost, že lze po Česku cestovat a spojovat kulturní zážitky, poznávání přírody i sportovní vyžití se zážitky kulinářskými, potvrzuje výprava Kluků v akci na Plzeňsko. Je to první region, v němž vaříme z potravin oceněných regionální známkou. Výchozí stanicí prvního ze dvou dílů se stala Plzeň, odkud jsme vyjížděli po okolí, ochutnávali a vařili. A jaké dobroty Filip s Ondrou uvařili? Bukovým kouřem šetrně vyuzení pstruzi s jemným bramborovým salátkem se stali součástí lahůdkového předkrmu. Jemným česnekovým bokem od plzeňského uzenáře naplnili kluci jablka a pekli s červeným zelím, podlitým pivem. Ze Střední školy Horažďovice zas přijela vedoucí učňů paní Jana, aby upekla tradiční prácheňskou hnětynku, jež má víc než stoletou tradici.

Menu

Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem
Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem

Delikátní je chuť šumavského pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva. Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo Ondrův lehký bramborový salátek.  recept

Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí
Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí

Neotřelý recept, který nejen dobře chutná, ale i efektně vyhlíží. Lahodný a jemný je bok s lehkou česnekovou chutí. Bezvadně ho doplňují navinulá jablíčka a zelí dušené v jablečné a vinné koupeli.  recept

Prácheňská hnětynka
Prácheňská hnětynka

Rozkošné jsou prácheňské hnětynky. Navíc mají svoji historii a příběh, který vám prozradí návštěva se Střední školy Horažďovice, jež za tento cukrářský výrobek získala ocenění regionální potraviny.  recept

Tuto část pořadu nelze v současné době přehrát. » Videoarchiv

Diskuse diváků
  • Míša 25. 5. 2015 19:33

    jste bezva!

    Jste skvělí, moc ráda se na Vás dívám, líbí se mi Váš humor mezi řádky, komentáře, vaření, vše. Výborné r…

  • Zuza 24. 5. 2015 17:50

    Hudba v tomto dílu

    Mohl by mi někdo sdělit název skladby, která uváděla a podbarvuje tento díl?

  • LociKa 24. 5. 2015 10:24

    artičok je delikatesa

    když je něco delikátní, tak se k tomu tak chovám. Způsob, jak to poupě oškubal, mě vrátil zpět na …

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 24 minut – Rok výroby: 2012 – ST  HD
Žánr: Magazín
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Májové vaření

pátek 22. 5.

Kohout na víně II

sobota 23. 5.

Legendy české kuchyně – Ladislav Douša

sobota 30. 5.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail:

Fit rodinka