Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 120731  
Sdílet
| Poslat odkaz

Kulinářská výprava na Plzeňsko. Připravil M. Froyda

Vaříme na Plzeňsku I

Ministerstvo zemědělství již třetím rokem zajišťuje podpůrnou kampaň, která seznamuje nás spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“, kterou mohou vybraní lokální výrobci a prodejci umísťovat na své výrobky. Celý projekt sleduje několik nejdůležitějších cílů – vyrobit původní, kvalitní, tradiční potraviny a výrobky, stoprocentně z domácích surovin. Skutečnost, že lze po Česku cestovat a spojovat kulturní zážitky, poznávání přírody i sportovní vyžití se zážitky kulinářskými, potvrzuje výprava Kluků v akci na Plzeňsko. Je to první region, v němž vaříme z potravin oceněných regionální známkou. Výchozí stanicí prvního ze dvou dílů se stala Plzeň, odkud jsme vyjížděli po okolí, ochutnávali a vařili. A jaké dobroty Filip s Ondrou uvařili? Bukovým kouřem šetrně vyuzení pstruzi s jemným bramborovým salátkem se stali součástí lahůdkového předkrmu. Jemným česnekovým bokem od plzeňského uzenáře naplnili kluci jablka a pekli s červeným zelím, podlitým pivem. Ze Střední školy Horažďovice zas přijela vedoucí učňů paní Jana, aby upekla tradiční prácheňskou hnětynku, jež má víc než stoletou tradici.

Menu

Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem
Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem

Delikátní je chuť šumavského pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva. Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo Ondrův lehký bramborový salátek.  recept

Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí
Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí

Neotřelý recept, který nejen dobře chutná, ale i efektně vyhlíží. Lahodný a jemný je bok s lehkou česnekovou chutí. Bezvadně ho doplňují navinulá jablíčka a zelí dušené v jablečné a vinné koupeli.  recept

Prácheňská hnětynka
Prácheňská hnětynka

Rozkošné jsou prácheňské hnětynky. Navíc mají svoji historii a příběh, který vám prozradí návštěva se Střední školy Horažďovice, jež za tento cukrářský výrobek získala ocenění regionální potraviny.  recept

Tuto část pořadu nelze v současné době přehrát. » Videoarchiv

Diskuse diváků
  • Jarmila Farníková 18. 10. 2014 19:27

    Dobry den, Jsem studentka 3.ročníku Vysoké školy hotelové a v současnosti píšu bakalářsko…

  • Michelle 16. 10. 2014 15:41

    Taky názor...

    Každý jsme jedineční...já osobně tyhle "TV" pořady o vaření nemusím a je jedno, zda vaří Polreich, Babi…

  • elixir 13. 10. 2014 19:24

    Králík a topinambury

    Doporučuji zařadit do králičího jídelníčku topinambury, zvládne celou rostlinu od natě po hlízy. K…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 24 minut – Rok výroby: 2012 – ST  HD
Žánr: Magazín
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Domácí pečení IV

čtvrtek 16. 10.

Hrníčková I

sobota 18. 10.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: