Kulinářská výprava na Plzeňsko. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Vaříme na Plzeňsku I

Ministerstvo zemědělství již třetím rokem zajišťuje podpůrnou kampaň, která seznamuje nás spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“, kterou mohou vybraní lokální výrobci a prodejci umísťovat na své výrobky. Celý projekt sleduje několik nejdůležitějších cílů – vyrobit původní, kvalitní, tradiční potraviny a výrobky, stoprocentně z domácích surovin. Skutečnost, že lze po Česku cestovat a spojovat kulturní zážitky, poznávání přírody i sportovní vyžití se zážitky kulinářskými, potvrzuje výprava Kluků v akci na Plzeňsko. Je to první region, v němž vaříme z potravin oceněných regionální známkou. Výchozí stanicí prvního ze dvou dílů se stala Plzeň, odkud jsme vyjížděli po okolí, ochutnávali a vařili. A jaké dobroty Filip s Ondrou uvařili? Bukovým kouřem šetrně vyuzení pstruzi s jemným bramborovým salátkem se stali součástí lahůdkového předkrmu. Jemným česnekovým bokem od plzeňského uzenáře naplnili kluci jablka a pekli s červeným zelím, podlitým pivem. Ze Střední školy Horažďovice zas přijela vedoucí učňů paní Jana, aby upekla tradiční prácheňskou hnětynku, jež má víc než stoletou tradici.

Menu

Stopáž24 minut
Rok výroby 2012
 P ST HD
ŽánrMagazín