Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 120543  
Sdílet
| Poslat odkaz

Pokrmy z králíka. Připravil M. Froyda

Pečení na Velikonoce

Na velikonoční svátky dávají Kluci v akci tipy, jak zpracovat králíka. Králičí maso je velmi výživné, přitom lehce stravitelné, vhodné pro celou rodinu a lze z něj vařit, dusit či péci nekonečně mnoho lahodných pokrmů. Dnes dáme přednost pečení, které je nejen v našich zeměpisných šířkách velmi oblíbené. A přiznejme si, že je i pohodlné, protože krmi nachystáme do jednoho pekáče a trouba se postará o zbytek.

Jako předkrm si upečeme lahodnou králičí paštiku, kterou doprovodí svěží a pikantní pomerančová omáčka. Polévka je samozřejmostí, když králíka zpracováváme po částech – ze skeletu uvaříme výborný vývar. Vložkou budou bylinkové krupicové noky. Králičí stehna naplníme nádivkou ze špenátu a kozího sýra. Talíř s tímto hlavním jídlem rozsvítí restovaná zeleninka s fazolemi. Sladkým zakončením budou velikonoční mini mazanečky.

Menu

Paštika z králíka
Paštika z králíka

Jemné maso králíka doprovází chuť a vůně anglické slaniny a pikantní sladko-kyselá pomerančová omáčka s tóny exotického koření. Paštiku doporučujeme připravit den před konzumací, aby měla šanci dobře ztuhnout a chutě měly možnost vzájemně se propojit.  recept

Králičí stehno se špenátovou nádivkou
Králičí stehno se špenátovou nádivkou

Plněná stehýnka jsou atraktivním kouskem masa na talíři, poctivou a výtečnou porcí na sváteční stůl. Důležitou částí pokrmu je hojnost kořeněného cibulo-česnekového základu a křehká zeleninka s luštěninou a pikantní klobáskou.  recept

Velikonoční mini mazance
Velikonoční mini mazance

Malé jednoporcové mazanečky jsou rozkošné, malé a voňavé. Chutnají samotné i pomazané máslem, zůstávají dlouho vláčné.  recept

Králičí vývar
Králičí vývar

Tip na dobrou polévku, který se už do pořadu nevešel.  recept

Králičí vývar

Tuto část pořadu nelze v současné době přehrát. » Videoarchiv

Diskuse diváků
  • Kuchtík 13. 9. 2014 18:40

    Pankrácký rynek

    Hm, reklama v přímém přenosu.

  • Tomáš 11. 9. 2014 21:41

    Pánev

    Zdravim vsechny zapalené kuchare, chtel bych se zeptat na vase nazory jake je ne…

  • Karel Kratky 7. 9. 2014 07:02

    Rajcatova seminka

    A s rajcatovymi seminky v druhem receptu budeme delat co? - budeme je louskat …

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 25 minut – Rok výroby: 2012 – ST  HD
Žánr: Magazín
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Zářijové grilování

čtvrtek 11. 9.

Recepty z bistra

sobota 13. 9.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: