Bažant na slanině, jelení paštika, ragú z hovězí oháňky – pochoutky jako pro arcivévodu (2012). Režie M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Cesty Kluků v akci už několikrát zamířily na panství šlechtických rodů, protože podívat se na život panský z kulinářské stránky je mnohdy velmi zajímavé. S Konopištěm je gastronomicky spjata zvěřina. Jak známo, arcivévoda František Ferdinand d'Este, který zámek Konopiště roku 1887 koupil, byl vášnivý lovec. Založil i okolní bažantnice. Je tedy přirozené zastavit se v myslivně v podzámčí a spolu s místním sympatickým šéfkuchařem Filipem Bártou upéci bažanta se slaninou na červeném víně.

Bažanta budeme podávat s kyselým zelím a šťouchaným brambůrkem. Na samotném zámku projdeme loveckou chodbu i jídelnu. V císařské střelnici pak připravíme jelení paštiku s rybízovou omáčkou, jablkovým chutney a pikantní ragú z hovězí oháňky, bohaté na zeleninu a vydatnou chutnou šťávu. Překvapením pro každého bude sdělení, že si František Ferdinand pochutnával nejraději na ovocných knedlících. Jako bonus v receptech uvádíme knedlíky kynuté malinové.

Milí diváci, nezapomeňte navštívit zámek Konopiště, už za necelý měsíc se otevřou jeho brány a vězte, je tu mnoho k vidění. Na zámek Konopiště posíláme poděkování za příjemnou spolupráci!

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2012
 ST HD