Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Podzimní výlovy ryb patří k vyvrcholení celoroční práce rybářů, jsou přípravou na zásobování předvánočních trhů a pro nás ostatní možnost velké podívané a široké nabídky těch nejčerstvějších ryb, včetně dravých. Výlov na Sedlčansku můžeme otevřít vzpomínkou na odkaz rožmberského regenta Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan, který proslul jako schopný hospodář a rybníkář. Jeho dílem je nejen soustava jihočeských rybníků, ale i nemalé počiny na Sedlčansku, kde také zanechal významné stopy. Založil zde rybníky, sádky, v Sedlčanech zbudoval pivovar a veliký mlýn - poslední dva jmenované se, bohužel, nedochovaly.
Sychravé podzimní ráno 27. 10. 2011 zaznamenala kamera štábu Kluků v akci. Romantické scenérie vystřídalo vaření, protože nejčerstvější ryba je ta právě vylovená. Chutnejte a vařte s námi candáta pečeného v oříškovém másle s vinnou redukcí, štiku pečenou v sádle, amura v pivním těstíčku s koriandrovou majonézou a kapra dušeného v kořeněné rybí várce s omáčkou z olomouckých tvarůžků.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2011
 P ST HD