Navštívíme jednu z nejlepších pražských restaurací a uvaříme si několik delikátních variací na francouzské tradiční pokrmy (2011). Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Francouzské variace

Francouzský šéfkuchař Jacques Auffrays žije v naší zemi přes patnáct let a po celou dobu se věnuje poznávání místní gastronomie. Dokáže upéci skvělou vepřovou pečínku, připravit lahodnou svíčkovou a jeho meruňkové knedlíky jsou jako od české babičky. Jeho kachní prsa plněná zelím těžko najdou v Praze konkurenci. Jacquesovým nejoblíbenějším zdejším jídlem jsou moravští vrabci, které s chutí zapije dobrým českým pivem. Díky jeho lahůdkám, důkladné, poctivé a šmrncovní „kuchyni“ vzkvétá i restaurace v samotném centru Prahy, jež je umístěna v nádherné secesní budově Obecního domu. Tam jsme se za Jacquesem přijeli podívat a požádali ho, aby uvařil jídla, která by chutnala vám, milí diváci, a přitom nesla pozdrav ze sladké Francie. Věříme, že nám Jacques nedá košem a brzy se s ním opět uvidíme.

Recepty

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Stopáž22 minut
Rok výroby 2011
 ST HD