Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 122626  
Sdílet
| Poslat odkaz

Dobroty z kančího masa. Připravil M. Froyda

Hon na kance

Divoký kanec nese oficiální název prase divoké, ale pro myslivce to je pouze „černá“ nebo divočák. Samci se říká kňour, samici bachyně a mláďatům selata, větším pak lončáci. Jednoho takového lončáka dnes zpracují kluci v královsky dobré pokrmy. Nebudou polemizovat nad tím, zda si ho uvaří se šípkovou nebo se zelím. Volba je jasná – ochutnáme vynikající Ondrovu šípkovou omáčku, řízky paní Fořtové a ragú s lesním ovocem a smetanovými brambůrky. To vše se odehraje ve společnosti Václava Chaloupka na jeho hájence.

Menu

Kančí řízky paní Fořtové
Kančí řízky paní Fořtové

Jak je z názvu zřejmé, receptura je od paní Fořtové, manželky vášnivého myslivce. Protože paní Fořtová vařila ze zvěřiny víc než často, vyváděla všelijaké kejkle a jednou už nevěděla „co s ním“ – tak přišel na svět tento jednoduchý, avšak vynikající kančí řízeček!  recept

Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou

Šípková omáčka nepotřebuje komentář – prostě ji vyzkoušejte a ochutnejte.  recept

Kančí ragú s lesním ovocem a smetanovo-pivními brambůrky
Kančí ragú s lesním ovocem a smetanovo-pivními brambůrky

Jak vidíme, opět velká dávka zeleniny, koření, bylinek a dokonce pikantní lesní ovoce – to vše se ke kanci náramně hodí.  recept

Tuto část pořadu nelze v současné době přehrát. » Videoarchiv

Diskuse diváků
  • Milan Hospký 30. 7. 2015 18:33

    Tyrolsko

    Koukám na krásně zasněžené Tyrolsko, samý Michelinský kuchař a v pozadí servírka roznáší hranolky a hosté rozd…

  • Marie 27. 7. 2015 07:27

    polévka

    Prošla jsem předlouhý seznam polévek, ale tu, co jsem hledala, jsem nenašla - polévku ze ze…

  • Petr 5. 7. 2015 16:37

    komu čest,tomu...

    Pan Sapík je opravdový šéf ! Mistr nad mistry.

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 22 minut – Rok výroby: 2010 – P  ST  HD
Žánr: Publicistika
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Francouzské variace

neděle 26. 7. po půlnoci

Jižní Tyrolsko – Alta Badia I

sobota 1. 8.

Jižní Tyrolsko – Alta Badia II

sobota 8. 8.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail:

Vaření na cestách