Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 120461  
Sdílet
| Poslat odkaz

Dobroty z kančího masa. Připravil M. Froyda

Hon na kance

Divoký kanec nese oficiální název prase divoké, ale pro myslivce to je pouze „černá“ nebo divočák. Samci se říká kňour, samici bachyně a mláďatům selata, větším pak lončáci. Jednoho takového lončáka dnes zpracují kluci v královsky dobré pokrmy. Nebudou polemizovat nad tím, zda si ho uvaří se šípkovou nebo se zelím. Volba je jasná – ochutnáme vynikající Ondrovu šípkovou omáčku, řízky paní Fořtové a ragú s lesním ovocem a smetanovými brambůrky. To vše se odehraje ve společnosti Václava Chaloupka na jeho hájence.

Menu

Kančí řízky paní Fořtové
Kančí řízky paní Fořtové

Jak je z názvu zřejmé, receptura je od paní Fořtové, manželky vášnivého myslivce. Protože paní Fořtová vařila ze zvěřiny víc než často, vyváděla všelijaké kejkle a jednou už nevěděla „co s ním“ – tak přišel na svět tento jednoduchý, avšak vynikající kančí řízeček!  recept

Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou

Šípková omáčka nepotřebuje komentář – prostě ji vyzkoušejte a ochutnejte.  recept

Kančí ragú s lesním ovocem a smetanovo-pivními brambůrky
Kančí ragú s lesním ovocem a smetanovo-pivními brambůrky

Jak vidíme, opět velká dávka zeleniny, koření, bylinek a dokonce pikantní lesní ovoce – to vše se ke kanci náramně hodí.  recept

Tuto část pořadu nelze v současné době přehrát. » Videoarchiv

Diskuse diváků
  • Tomáš Beránek 25. 8. 2014 22:41

    Pojmy

    Dnešní díl z Dolního Rakouska byl fajn. Jenom prosím, pánové, Dolní Rakousko hraničí u Valtic …

  • Ludmila 24. 8. 2014 07:25

    Sice opožděně, ale přece jen přeji vše nejlepší k narozeninám Ondrovi, a hlavně vás prosím, milí Klu…

  • Michaela 22. 8. 2014 23:33

    Lofoty

    Ze zvědavosti jsem koukla na díly z Lofot, protože tu trávím pracovní prázdniny. Myslím, ž…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 22 minut – Rok výroby: 2010 – P  ST  HD
Žánr: Publicistika
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Nejbližší díly ve vysílání
Vaříme v Norsku – Lofoty II

pondělí 18. 8.

Vaříme v Rakousku – Weinviertel

pondělí 25. 8.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: