Ryby a mořské plody

Amuří hranolky s celerovým dipem a šťavnatým salátem

Rybí hranolky taktéž nemají chybu a vždy se po nich jen zapráší. Lahodné jsou v doplnění lehké omáčky v podobě smetanového dipu a sladkokyselého salátu ze sterilované zeleniny. Pro barvu přidáváme křehký polníček.

4−6 porcí

1000 g filetu z amura
3 vejce
hladká mouka
bílé víno
kukuřičné lupínky
sůl
olej na smažení

Filet nakrájíme na tenké plátky – hranolky.

Z vajec, mouky, trošky soli a bílého vína připravíme hustší těstíčko, v němž rybu namáčíme a ihned poté obalíme v drcených kukuřičných lupínkách a smažíme dozlatova.

Podáváme s celerovým dipem a salátem.

Dip (omáčka)

1 řapík řapíkatého celeru
2 lžíce sterilovaného strouhaného celeru
zakysaná smetana
sůl

Řapík oloupeme a nastrouháme, smícháme se scezeným sterilovaným celerem, smetanou a solí.

Salát

med
olivový olej
citronová šťáva
sůl
1 sklenička dětského sterilovaného mrkvového salátu (efko)
1 sklenička dětské sterilované řepy
1 sklenička dětské sterilované kukuřice
100 g polníčku

Z medu, oleje, citrónové šťávy a soli vymícháme dresink, do nějž vložíme scezenou sterilovanou zeleninu, dobře promícháme. Na závěr vmícháme polníček.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl