Ryby a mořské plody

Kapr pečený na šalvějovém másle s omáčkou a cuketovým rösti

Kaprovi sluší šalvěj, jak jsme se již v našich rybích receptech přesvědčili. Tentokrát budeme péct kapra na šalvějovém másle, doprovodí ho skvělá smetanovo-vinná omáčka a dokřupava smažené cuketové placičky.

4 porce

kapr

200 g másla
čerstvá šalvěj
4 porce kapra
sůl

Na přepuštěném másle na pánvi zlehka prohřejeme natrhané lístky šalvěje, vložíme porce osoleného kapra a opečeme z obou stran dozlatova.

rösti

2 cukety
2 žloutky
hladká mouka podle potřeby
mletý pepř
sůl
máslo na pečení

Cukety nastrouháme nahrubo. Můžeme posolit, nechat pustit vodu, vymačkat, teprve pak přidat trochu mouky, žloutky, pepř a sůl. Z těsta tvarujeme placičky a na másle smažíme dozlatova.

omáčka

2 šalotky
100 g másla
100 ml silného rybího vývaru
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
sůl

Najemno nakrájenou šalotku orestujeme na másle, podlijeme rybím vývarem, vínem a smetanou, zamícháme a přivedeme k varu. Směs redukujeme do konzistence omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl