Maso

Pečená krkovice s kaparovou omáčkou a chřestovým salátem

Pořádná porce masa potěší nejen Josífky. Krkovička je šťavnatá a křehká. Pikantní studená omáčka k ní perfektně sedne. Nezapomínáme ani na zeleninku, tentokrát v netradiční kombinaci se na nás z talíře bude usmívat chřest, ředkvička a jarní cibulka.

6 porcí

Špikování masa

1 kg vepřové krkovice bez kosti
20 g sardelek
mletý pepř
sůl
80 g sádla
masový vývar na podlití

Krkovici prošpikujeme sardelkami, opepříme, osolíme a prudce opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do pekáče, trochu podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi hodinu.

Omáčka

200 g majonézy
asi 2 lžíce bílého vína
20 g kapary
3 lahůdkové cibulky (jen bílá část)
mletý bílý pepř
sůl

Majonézu smícháme s vínem, nasekanými kapary a najemno nakrájenou cibulkou, ochutíme pepřem a solí a necháme v chladu odležet.

Salát

400 g nakládaného chřestu
200 g ředkviček
3 lahůdkové cibulky (jen zelná část)
4 lžíce olivového oleje
sůl
mletý bílý pepř
střik červeného vinného octa

Chřest, ředkvičky a cibulky nakrájíme, ochutíme olejem, solí, pepřem a vinným octem.

Servírujeme porci masa s omáčkou, doplníme salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl