Zeleninová jídla

Jarní salát se sýrovými kroketami a chřestem

Lehký salát s chuťově výraznými kroketami
z kozího sýra a křehkým chřestem je skvělý začátek jarního menu. Pestré druhy listových salátů v naší receptuře můžete libovolně nahradit klasickým listovým či ledovým salátem.

4 porce

zeleninový salát

50 g listového salátu lollo biondo
50 g listového salátu lollo rosso
50 g červené čekanky
50 g bílé čekanky
50 g listového salátu frisé
50 g rukoly

Saláty důkladně propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a natrháme na malé kousky.

Salát podáváme pokapaný dresinkem s kroketami a křehkým chřestem.

sýrové kuličky

200 g kozího sýra
150 g drcených kukuřičných lupínků
2 vejce
300 ml slunečnicového oleje

Z kozího sýra vytvarujeme 12 malých kuliček, které obalíme ve vajíčku a rozdrcených kukuřičných lupíncích, a to minimálně dvakrát. Krokety smažíme v oleji prudce a krátce.

chřest

120 g očištěného čerstvého chřestu
1 citron
sůl

Chřest zbavíme dužnatých konečků a tužší slupku oškrábeme, potom spaříme v osolené a okyselené vodě 1-2 minuty a ihned zchladíme v ledové vodě.

jogurtový dresink

100 g bílého jogurtu
25 g olivového oleje extra virgine
1 svazek pažitky
bílý pepř
sůl

Jogurt, olivový olej, sůl, pepř a sekanou pažitku smícháme v chutný dresink.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl