Moučníky a cukroví

Tříkrálová sladkost

Jakmile ji ochutnáte, je tato tříkrálová sladkost přímo návyková. Jako dobrý tip ji doporučujeme i k snídani, svačině dětem apod.

4 porce

4 hrsti ječných krup
50 g másla
hrst sušených datlí
hrst sušených fíků
2 lžíce strouhaného kokosu
hrst mandlí
hrst vlašských ořechů
špetka soli
mletá skořice
mletý zázvor
250 ml vody
med
citron
čerstvá nebo sušená máta

Kroupy propláchneme, uvaříme doměkka a scedíme. Na másle osmahneme nakrájené sušené ovoce a ořechy, vmícháme kroupy, osmahneme, ochutíme kořením. (Pro lepší stravitelnost můžeme před tepelnou úpravou sušené ovoce i ořechy namočit do vlažné vody, před úpravou scedíme.)

V teplé vodě (do 40 °C) rozmícháme med, ochutíme citronovou šťávou a mátou. Na talíři přeléváme směs krup a ořechů medovou vodou ochucenou citronem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl