Maso

Pečená kuřecí prsa s čočkou a rýží

Nechme se inspirovat vůní blízkého východu, využijme nabídky šťavnatých citrusů a pochystejme překvapení na sváteční stůl. Sladkokyselá kořeněná omáčka je skvělým doprovodem k jemnému kuřecímu masu, jemuž dodáme na pikantnosti lázní z kari pasty.

4 porce

Maso

800 g kuřecích prsou
2 lžíce červené kari pasty
4 lžíce vody
olivový olej
250 ml pomerančového džusu
2 pomeranče
3 hvězdičky badyánu
8 hřebíčků
mletý pepř
špetka cukru
sůl

Kuřecí maso osolíme. V troše vody rozmícháme kari pastu, přidáme asi dvě lžíce oleje a do marinády naložíme maso. Takto necháme odležet alespoň hodinu. Mezitím si připravíme omáčku a přílohu (viz níže).

Pomerančový džus svaříme společně se šťávou ze dvou pomerančů, badyánem a hřebíčkem na omáčku medové konzistence, dochutíme špetkou cukru a soli.

Maso opékáme na troše oleje z obou stran, až je zcela propečené, během opékání můžeme přiklopit pokličkou.

Omáčka a příloha

olivový olej
1 bílá cibule
1 červená cibule
1 šálek uvařené čočky
2 šálky uvařené rýže
hrst petrželky
sůl
mletý pepř

Čočku namočíme na 30 minut do vody, uvaříme doměkka, scedíme.

Cibuli nakrájenou na klínky osmahneme dozlatova, přidáme červenou cibuli, znovu osmahneme a z pánve vyjmeme. Do stejné pánve přidáme pár kapek oleje, na něm osmahneme uvařenou čočku, přidáme vařenou rýži, osolíme, opepříme, vmícháme petrželku a osmaženou cibuli.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl