Maso

Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině a bramborový brazilský salát

Jakmile budete připravovat větší kus masa, kterému dopřejete čas na marinování, nechte se inspirovat roštěnou po brazilsku. Kluci
k nasolení použili hrubozrnnou mořskou sůl. Ta se totiž pozvolna rozpouští a prosolí maso zcela jinak než sůl klasická. Navíc je zdravá, plná jódu a maso po její lázni chutná výtečně.

4 porce

roštěná

800 g kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec
4 limetky
100 g hrubozrnné soli
0,3 l světlého piva
1 svazek koriandru a tymiánu
100 ml olivového oleje
pepř

1. Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek.

2. Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).

3. Hotové krájíme na tenké plátky..

fazolky

400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků
8 plátků anglické slaniny
olivový olej
pepř
sůl

1. Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.

2. Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250 °C 10 minut.

bramborový salát z Ria

400 g vařených brambor ve slupce
100 g majonézy
1 svazek koriandru
1 limetka
olivový olej
pepř
sůl

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme je s majonézou, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, sekaným koriandrem, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu proležet. 2. Před podáváním salát můžeme ještě dochutit. Brambory hodně absorbují jak sůl, tak i limetkovou sťávu, tudíž salát po uležení může ztratit svoji původní chuť.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl