Maso

Vepřová žebírka v zauzené omáčce

Předesíláme, že žebírka potřebují celý jeden den vsakovat marinádu, proto jim tento čas dopřejte. Budete odměněni královskou lahůdkou.

1 porce

¾ kg vepřových žeber
8 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
4 bobkové listy
50 ml worcesterské omáčky
50 g špeku
50 g cibule
1 lžíce hnědého cukru
2-3 lžíce vinného octa
3 lžíce rajského protlaku
2 lžíce medu
3 g instantní kávy
mletý pepř
sůl

Vepřová žebra vložíme do vroucí osolené vody s celým pepřem, novým kořením, bobkovými lístky a worcesterskou omáčkou a vaříme téměř doměkka.

Špek nakrájený na kostičky orestujeme nasucho, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme hnědý cukr, přidáme vinný ocet a vaříme do změknutí cibule. Vmícháme rajský protlak, med, kávu, ochutíme pepřem a solí. Ještě teplou marinádou zalijeme žebra nakrájená na menší porce, necháme je marinovat celý jeden den a poté je necháme 15 minut zapéct v rozehřáté troubě nebo grilujeme z obou stran na grilu. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl