Maso

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Řekla bych, že tato krmě je čistě "sedmichlapová".
Výrazné chuti i vůně, pikantní, vydatná. Zelný salát je k mastnému smaženému bůčku skvěle padnoucí, křupavý a křehký s výraznou křenovou štiplavostí. A také velmi prahnoucí po chladném zlatavém moku. Anebo si připijeme vínem? Počkáme, co Helena Baker doporučí. Nemá to vůbec jednoduché. Pivo je dnes konkurentem vysokého kalibru.

4 porce

maso

400 g libového vepřového bůčku
drcený kmín
sůl

Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.

těstíčko

250 ml světlého ležáku
100 g hladké mouky
50 g olomouckých tvarůžků
sůl
pepř
olej na smažení

Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.

zelný salát

300 g hlávkového zelí
50 g mrkve
50 g čerstvého nastrouhaného křenu
50 g mladé lahůdkové cibulky
2 lžíce octa
3 lžíce cukru krupice
majoránka (čerstvá nebo sušená)
rostlinný olej
sůl
pepř

1. Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme "vyplakat". Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle.

2. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, majoránku, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl