Ryby a mořské plody

Perkelt z tolstolobika

Další zdravý pokrm z kaprovité, u nás už zdomácnělé ryby – tolstolobika. Vybírejme kvalitní sladkou mletou papriku, velmi na ní záleží – v perkeltu je jí poměrně dost, navíc ještě špetka pálivé.

4 porce

rostlinný olej
1 velká cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
špetka mleté pálivé papriky
2 rajčata
½ červené papriky
½ žluté papriky
½ zelené papriky
cca 300 ml rybího vývaru
500 g filetu z tolstolobika
sůl

Na oleji osmahneme na klínky nakrájenou cibuli, jakmile je zlatá, zaprášíme paprikou a vložíme na kostičky 1 x 1 cm velké nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a osolíme.

Až se polévka vyvaří na hustší konzistenci, přidáme od šupin očištěnou, na menší kousky nakrájenou rybu a ještě 15 minut povaříme, mícháme jen zlehka.

Perkelt můžeme podávat s chlebem, s bramborovými noky nebo vařeným bramborami.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl