Maso

Pralinka z křepelky

Tajemství pralinky nám se vším všudy mistr kuchař odhalil a nezbývá nic jiného, než se pustit do práce. Z malého ptáčka si na předkrmu pochutnají čtyři dospělé osoby!

4 porce

1 křepelka
100 g kuřecích prsou
50 ml 33 % smetany
1 kostka ledu
100 g husích jater
sůl
mletý pepř
8 špenátových lístků
100 ml bešamelu
1 g želatiny

na podávání
hruškové ragú

Křepelku vykostíme a rozkrojíme podélně napůl. Každou půlku ztvarujeme do celistvého tvaru a přes folii zlehka naklepeme. Maso osolíme a opepříme a položíme ho na dostatečně velké kusy folie tak, abychom jej pak mohli s náplní zabalit.

Kostky silně podchlazených (až téměř zmrzlých) kuřecích prsou vyšleháme v kutru se smetanou v hladkou fáš. Během šlehání fáš osolíme, opepříme a přidáme kostku ledu (pomůže nám směs dobře vyputovat).

Fáš natřeme na obě poloviny křepelčích plátků.

Husí játra rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme, zabalíme do předem spařených, zchlazených a vymačkaných špenátových lístků. Vložíme je do středu křepelčích půlek, maso ze všech stran převineme a pomocí folie vytvoříme pralinku a dobře utáhneme (vznikne nám jakýsi měšec). Pralinku zabalíme ještě do dvojitého alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 90 °C 20 minut.

Vychlazenou pralinku přeléváme želatinovým bešamelem – do teplého bešamelu vmícháme nabobtnalou želatinu. Když směs začne želírovat, přelijeme jí pralinku, vložíme do lednice a necháme dobře ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl