Marinovaný halibut s okurkou, keta kaviárem a sépiovou oplatkou
Souhra svěží marinované ryby s hedvábnou majonézou a efektní sépiovou oplatkou nemá chybu. Souhra svěží marinované ryby s hedvábnou majonézou a efektní sépiovou oplatkou nemá chybu.
4 porce
320 g filetu z halibuta
1/2 chilli papričky
1 jarní cibulka
1/2 červené cibule
1/2 svazku koriandru
1−2 limetky
sůl
mletý pepř
1/2 salátové okurky
50 g keta kaviáru
Halibuta nakrájíme na plátky, chilli papričku, jarní cibulku a červenou cibuli nadrobno, koriandr nasekáme. Vše smícháme, ochutíme limetovou šťávou, solí, mletým pepřem a necháme 30 minut marinovat.
Poté podáváme s majonézou, sépiovou oplatkou (viz níže), zdobíme tenkým plátkem okurky (do ruličky srolovaným), snítkou kopru, ptačince a kuličkami kaviáru.
majonéza
30 g keta kaviáru
80 g pasterizovaného žloutku
1 citron
mletý pepř
sůl
500 ml oleje z vinných hroznů
Smícháme kaviár, žloutky, ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí. Za stálého šlehání pozvolna vléváme olej až do zhoustnutí.
sépiová oplatka
10 g hladké mouky
špetka soli
80 g vody
4 g sépiového barviva
20 g olivového oleje
Z uvedených ingrediencí vymícháme těstíčko, které naléváme v tenké vrstvě na rozpálenou pánev, pozvolna pečeme, necháme sušit, poté obrátíme.
na ozdobu
kopr
keta kaviár
ptačinec
Ohodnoťte tento recept: