Polévky

Trošková polévka

Na troškovou polévku musíme myslet s předstihem. Den předem je nutné namočit hrách a fazole, musejí nabobtnat, doporučuji namočit i čočku a kroupy (zvlášť), nic tím nezkazíte, budou rychleji vařené. Luštěniny je nutné namáčet, aby se dobře uvařily a aby příliš nenadýmaly. Vodu, ve které se namáčely, je nutné slít a vyměnit (vyměnit ji můžete znovu i během varu).

4 porce

50 g hrachu
50 g fazolí
50 g čočky
50 g ječných krup
1 malá mrkev
1 malá petržel
1/4 malého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst majoránky
sůl

Hrách a fazole přes noc namočíme. Čočku a kroupy taktéž namočíme, ale v jiné nádobě. Druhý den vodu slijeme, luštěniny dobře propláchneme. Hrách a fazole zalijeme vodou a vaříme, když jsou zpola měkké, přidáme namočené a propláchnuté kroupy s čočkou. Vaříme, až jsou luštěniny a kroupy měkké, na závěr přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, povaříme ji na skus. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

37 hlasů

Další recepty Celý díl