Maso

Hamburger se sýrem a cibulí

Na dobrý a poctivý hamburger je vždycky chuť.

6 porcí

6 hamburgerových housek
1 kg hovězího mletého masa
svazek petrželky
4 jarní cibulky
50 g másla
180 g sýru cheddar
120 g anglické slaniny
4 rajčata
sůl
mletý pepř
1 čekankový puk
100 g majonézy
100 g kečupu

Petrželku nasekáme a smícháme s mletým masem, solí a pepřem. Vytvarujeme koule. Lehce rozmáčkneme a doprostřed vytvoříme sklenicí důlek. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a slaninu nakrájíme na nudličky. V pánvi orestujeme na másle slaninu, přidáme cibulku a tymián. Osolíme a opepříme. Hotovou směs necháme zchladnout a smícháme se strouhaným sýrem. Touto směsí naplníme důlky v mase a vložíme do grilu. Pozvolna grilujeme.

Rajčata a čekanku nakrájíme a zprudka opečeme na grilu. Housky rozkrojíme a stranu řezu opečeme na grilu. Majonézu smícháme s kečupem a potřeme opečené půlky housky. Na spodní půlku poklademe opečenou čekanku, vložíme maso, poklademe rajčaty a přiklopíme druhou půlkou housky.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl