Maso

Grilovaná vepřová játra s rybízovou omáčkou a teplým bramborovým salátem

1 porce

játra
100 g vepřových jater
10 g másla
mořská sůl
černý mletý pepř

rybízová omáčka
40 g rybízové marmelády
50 ml jablečného džusu
1 lžička francouzské hořčice
sůl
mletý pepř
10 g másla

bramborový salát
80 g uvařených raných brambor
1 lžíce olivového oleje
30 g červené cibule
1 lžíce petrželky
½ lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř

Očištěná játra nakrájíme na silnější dvoucentimetrové plátky, osušíme je v papírové utěrce a zprudka orestujeme na rozpáleném másle z obou stran. Játra vložíme do pekáčku a dopečeme je ve vyhřáté troubě při 170 °C ještě 4 minuty. Vyjmeme je z trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme odstát.

V rendlíku smícháme rybízovou marmeládu s džusem a svaříme na poloviční množství. Dochutíme francouzskou hořčicí, osolíme a opepříme. Na závěr zahustíme studeným máslem.

Brambory ve slupce nakrájíme na silnější plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a nasekanou petrželku, dochutíme vinným octem, solí, pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl