Ryby a mořské plody

Zapečené brambory se pstruhem a houbami

4 porce

4 filety ze pstruha
sůl
hrst čerstvých bylinek (např. petrželka, saturejka)
50 g másla
400 g čerstvých hub
1 velká cibule
200 g anglické slaniny
4 brambory vařené ve slupce
drcený kmín
mletý pepř

Kůži pstruha na několika místech nařízneme, filety osolíme a obalíme v nasekaných bylinkách.

Na másle orestujeme na kostičky nakrájené houby a cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a oloupané a nakrájené brambory. Vše společně orestujeme, ochutíme drceným kmínem, mletým pepřem a solí.

Tuto směs vložíme do pekáče, navrch vyskládáme rybí filety kůží navrch a zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

příprava 30 minut

pečení 15 minut

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl