Kebabčata s lilkovou pastou
Kebabčata jsou tradiční pečené válečky z mletého masa okořeněné římským kmínem a čubricou. Tuto směs koupíte v obchůdcích s kořením nebo si ji můžete objednat po internetu.
4 porce
kebabčata
800 g mletého vepřového ořezu
římský kmín
čubrica
sůl
mletý pepř
lilková pasta
slunečnicový olej
1 velký lilek
1 velká červená kapie
4 stroužky česneku
čubrica
římský kmín
sůl
Mleté maso ochutíme kořením a s trochou studené vody vyprátujeme (dobře vymícháme), tvarujeme šišky, které opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.
Na oleji smažíme lilek nakrájený na malé kostičky a odstavíme.
Kapii opálíme nad ohněm, vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit, poté ji slupku oloupeme, očistíme od semínek, pokrájíme, přidáme k lilku a vše rozmačkáme, umeleme nebo rozmixujeme.
Směs ochutíme utřeným česnekem, čubricou, římským kmínem, popřípadě špetkou soli.
Ohodnoťte tento recept: