Ryby a mořské plody

Uzená makrela na grilu s pikantní omáčkou a brynzovými brambory

Marinovat uzené ryby je skvělý nápad. Marináda však musí být výrazná, aby konkurovala zauzenému masu. Proto je na místě pivo s česnekem a výrazný libeček nebo petrželka.

4 porce

4 uzené makrely

marináda

300 ml světlého 10° piva
2 jarní cibulky
5 stroužků česneku
hrst petrželky nebo libečku

Pivo vlijeme do menšího pekáčku, do něj vmícháme najemno nakrájené jarní cibulky, drcený česnek a nasekané bylinky. Do této marinády vložíme makrely a necháme alespoň 2 hodiny proležet.

Mezitím si připravíme omáčku.

BBQ omáčka

150 g slaniny
4 lžíce kečupu
šťáva z jednoho pomeranč
 4 lžíce javorového sirupu
1 chilli paprička
mletý pepř
sůl

Slaninu nakrájíme na kostičky a na hlubší pánvi ji vypečeme, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme, odstavíme a necháme odležet.

brambory

8 raných brambor
50 g másla
8 lžic brynzy
mletý pepř
sůl

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu a do hrnce přidáme máslo a brambory dobře promastíme.

Potom je jednu po druhé rozmáčkneme nebo rozřízneme, poklademe brynzou, osolíme a opepříme, zapečeme na grilu spolu s makrelou.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl