Plněná bažantí príčka z císařského lesa
Pernatá zvěřina má své nevyvratitelné kouzlo – je chuti zvláštně divoké, výtečné, maso je jemné a netučné, z výživového hlediska naprosto ideální. A my se podíváme pod pokličku císařského kuchaře.
2 porce
6−8 plátků anglické slaniny
2 bažantí prsa
pepř
sherry
Na alobal rozprostřeme plátky slaniny lehce přes sebe, na ně rozložíme bažantí prsa, která naklepeme, opepříme a pokapeme sherry.
nádivka
400 g kuřecích prsou
100 ml smetany
50 ml sherry
hrst čerstvých bylinek
1–2 lžičky zvěřinové koření (drcený pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, mletý zázvor)
sůl
1 jarní cibulka
1 mrkev
hrst lišek nebo žampionů
2 malé sterilované kukuřičky
Pokrájená kuřecí prsa v kutru rozmixujeme na jemnou fáš společně se smetanou, sherry, bylinkami a kořením.
Do fáše vmícháme nakrájenou jarní cibulku, mrkev, houby a kukuřičky.
Náplň rozprostřeme na připravená bažantí prsa, zavineme, dobře utáhneme a alobal uzavřeme.
Pečeme 10 minut v rozpálené troubě na 180 °C.
vinná omáčka
6 lžic moučkového cukru
200 ml červeného vína
30 g másla
Cukr rozpustíme do karamelové barvy, zalijeme ho vínem, svaříme do medové konzistence, odstavíme a na závěr zjemníme máslem.
jarní zelenina
30 g másla
lžíce medu
200 g směsi blanšírované zeleniny (květák, brokolice, růžičková kapusta, karotka, jarní cibulka)
sůl
Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme lžíci medu, poté krátce orestujeme zeleninu a na závěr trochu osolíme.
ořechový koláček
6−8 porcí
250 g hladké mouky
1 balíček instantního droždí
1 prášek do pečiva
1/4 litru mléka
4 lžíce změklého másla
špetka cukru
sůl
100 g dýňových semínek
150 g slunečnicových semínek
4 vejce
200 g směsi mletých ořechů
Mouku smícháme s droždím a práškem do pečiva, potom zapracujeme ostatní ingredience a vymícháme hladké těsto, které nalijeme do formiček na jednoporcové dortíky nebo mufiny.
Na talíř servírujeme dva plátky bažantí rolky, zeleninu, ořechový koláček a podlijeme omáčkou.
Ohodnoťte tento recept: