Ryby a mořské plody

Tolstolobik na bílém víně se zeleninou a bylinkami

Kousky dozlata pečeného tolstolobika ochuceného provensálským kořením perfektně doplňuje na skus podušené zelenina. Rajský protlak a víno jí dodají pikantní chuť, bylinky ji krásně ovoní.

4 porce

800 g filetů tolstolobika
100 g hladké celozrnné mouky
1 lžíce provensálského koření
50 ml oleje
100 g rajského protlaku
2 jarní cibulky
1 malý lilek
4 stroužky česneku
50 g kaparů se stopkou
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
hrst bazalky
hrst petrželky

Filet tolstolobika nakrájíme na větší kostky (6 x 6 cm), které obalíme v celozrnné mouce smíchané s provensálským kořením.

Kousky ryby opečeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran, potom je shrneme k jedné straně pánve a na volné části orestujeme protlak, na něm na malé kousky nakrájenou zeleninu, zarestujeme ji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, vmícháme nasekané bylinky, přiklopíme a chviličku podusíme.

Na talíř klademe kousky ryby a porci dušené zeleniny.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl