Moučníky a cukroví

Hruškový dort

Tento dort má své kořeny v Itálii a své příznivce si jistě získá i u nás – všichni přece víme, že Italové mají vkus.

rozpis do dortové formy o průměru 28 cm

4 žloutky
80 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
80 g hladké mouky
½ kypřicího prášku
200 ml šlehačky (z toho 4 lžíce dáme stranou a použijeme do čokoládové polevy)
sníh ze 4 bílků
3 hrušky

poleva

150 g čokolády na vaření
4 lžíce šlehačky
40 g másla
plátky nebo hranolky mandlí na ozdobu

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme hladkou mouku s kypřicím práškem. Ušleháme šlehačku a sníh z bílků, smícháme a lehce zapracujeme do těsta. Do těsta vmícháme oloupané hrušky nakrájené na kostičky. Pečeme při 170 °C asi 35 minut.

Čokoládu rozehřejeme nad vodní lázní, vmícháme šlehačku a máslo. Polevou potíráme dort a zdobíme mandlemi.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl