Moučníky a cukroví

Sněhové mléko

Sněhové mléko je doslovný překlad místní speciality – Schneemilch. Tento dezert je ukázkou, jak ze starších housek vyrobit královský pokrm. Na talíři máte před sebou nenápadný kopeček šlehačky, ovšem zakrojíte-li do něj a ochutnáte, ocitnete se v chuťovém ráji.

4 porce

4 bílé žemle
hrst rozinek sultánek
hrst piniových oříšků
lžička citronové kůry
med
4 cl rumu
½–1 šálek mléka
šlehačka na šlehání
½ lžičky skořice

Staré žemle nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s rozinkami, piniovými oříšky, citronovou kůrou, medem a rumem, zakápneme mlékem, dobře promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v lednici proležet.

Poté plníme do plastových formiček (nemáme-li, použijeme od jogurtu nebo zakysané smetany), směs lehce stlačíme a vyklopíme ji na talíř.

Bábovičku ozdobíme šlehačkou a lehce zasypeme skořicí.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl