Moučníky a cukroví

Bezlepkový koláč s jablky

Koláč plný jablek je vlahý, hutný a velmi chutný se zakysanou smetanou. Vůbec není poznat, že by mu chyběla mouka s lepkem!

rozpis na menší plech se zvýšeným okrajem

100 g pohankové celozrnné mouky
200 g bezlepkové mouky na bezlepkovou bábovku
150 ml rostlinného oleje
2 vejce
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
kefír na zředění těsta
4 jablka

tuk na vymazání a bezlepková mouka na vysypání formy

na podávání − zakysaná smetana a mletá skořice

Obě mouky smícháme s ostatními ingrediencemi, podle potřeby zředíme kefírem (těsto má mít konzistenci třeného těsta) a vmícháme na tenké plátky (i se slupkou) nakrájená jablka.

Těsto vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy, pečeme při 180 °C asi 35−40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl