Saláty

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantnost tohoto salátu můžete přizpůsobit svému gustu – pro jednoho je jedna feferonka příliš, jinému nestačí dvě. Salát je vskutku velmi chutný, můžete jej podávat buď jako samostatný pokrm s pečivem nebo se dobře hodí ke grilovaným masům.

8–10 porcí

1200 g fazolí v tomatě z konzervy (pokud máme bílé fazole, přidáme 1 rajský protlak)
1 velká cibule
4 středně velké sterilované okurky
500 g vařeného zadního hovězího masa
špetka krystalového cukru
mořská sůl
pikantní přídavek – 1 najemno nakrájená feferonka, čerstvě mletý pepř

V míse smícháme fazole s jemně nakrájenou cibulí, okurkami, na kostičky nakrájeným masem, rajským protlakem, cukrem a solí, dle chuti můžeme přidat feferonku a pepř. Uchováme v chladu. Salát chutná nejlépe až druhý den.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl